Επικουρικό Κεφάλαιο - Ακίνητα
    Τίτλος

Οριζόντιες ιδιοκτησίες (καταστήματα) Ι1 και Ι2 συνολικής επιφανείας 160τ.μ. στην συμβολή των δρόμων Ορφανίδου και Ακτή Μιαούλη 8 στην Ρόδο. - Ορφανίδου και Ακτή Μιαούλη 8, Ρόδος

     Στοιχεία Ακινήτου
Εμβ. Κτίσματος: 160 τ.μ.
Εμβ. Οικοπέδου: 477,30 τ.μ.
Τύπος Ακινήτου: Κατάστημα
Διεύθυνση: Ορφανίδου και Ακτή Μιαούλη 8, Ρόδος
Κατάσταση: Μισθωμένο
Μηνιαίο Μίσθωμα: 1.200 €
Διάρκεια μίσθωσης: Μέχρι 30.9.2021
Έτος Κατασκευής: 2005
Ασφ. Εκκαθάριση: Ευρωπαική Πρόνοια
     Στοιχεία Διαγωνισμού
Ημ. Διεξαγωγής: 12.02.2020
Τιμή 1ης Προσφοράς: 500.000 €
     Σύντομη Περιγραφή

Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Ορφανίδου και Ακτή Μιαούλη 8, εντός του παραδοσιακού οικισμού Νεοχωρίου και εντός του Ο.Τ. 17 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Ρόδου. Πρόκειται για τουριστική περιοχή στο κέντρο της πόλης όπου υπάρχουν κυρίως τουριστικά καταλύματα και καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος. Βρίσκεται σε απόσταση 100 μ. από στάση αστικού λεωφορείου και 850 μ. μακριά από το «Κ.Τ.Ε.Λ. Ρόδου» που συνδέει την πόλη της Ρόδου με την ανατολική και νότια πλευρά του νησιού.

Πρόκειται για 2 λειτουργικά ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες (καταστήματα) Ι1 και Ι2 οι οποίες βρίσκονται στο ισόγειο πολυώροφης οικοδομής. Κάθε μια από αυτές αποτελείται από ενιαίο χώρο και WC και έχει καθαρή επιφάνεια 80,00 τμ. Επιπλέον κάθε ιδιοκτησία - κατάστημα έχει στην αποκλειστική της χρήση, πρασιά εμβαδού 40,00 τμ. επί της οδού Ορφανίδου και πρασιά εμβαδού 24,00 τμ. επί της οδού Ακτή Μιαούλη.

Για το εν λόγω ακίνητο έχει εκδοθεί η με αριθμό 40/2003 Οικοδομική άδεια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου, η οποία αναθεωρήθηκε το 2004 και το 2007. Η τελευταία αναθεώρηση αφορούσε στην ενοποίηση των 2 καταστημάτων του ισογείου καθώς και στην αλλαγή χρήσης τους σε χώρους συνάθροισης κοινού για τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου.

Το κτίριο έχει φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος, εξωτερικούς τοίχους πληρώσεως από επιχρισμένη οπτοπλινθοδομή και κουφώματα αλουμινίου σε λευκή απόχρωση στις όψεις. Ο χώρος λειτουργεί σήμερα σαν εστιατόριο-μπαρ και αποτελείται από: μια ενιαία αίθουσα πελατών με τραπέζια και stand εντός του οποίου βρίσκονται το μπαρ και η ανοιχτή κουζίνα (open kitchen). Υπάρχουν επίσης ξεχωριστά διαμορφωμένοι χώροι παρασκευαστηρίου και WC. Οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις έχουν γίνει με στοιχεία ξηράς δόμησης επιχρισμένα σε γκρι αποχρώσεις. Οι χώροι έχουν ψευδοροφή με στοιχεία ξηράς δόμησης, εντός των οποίων υπάρχουν χωνευτά φωτιστικά σώματα (σποτ φωτισμού). Οι επιστρώσεις των δαπέδων έχουν γίνει με κεραμικά πλακίδια σε γκρι αποχρώσεις τόσο στους κύριους χώρους του καταστήματος όσο και στους χώρους των WC. Ο χώρος των προκηπίων στην δυτική πλευρά της οικοδομής (προς ακτή Μιαούλη) εμβαδού 48,00 τμ. έχει ενταχθεί στην λειτουργία του καταστήματος (ως χώρος πελατών) και έχει επιστρωθεί επίσης με κεραμικά πλακίδια. Επιπλέον έχει στεγασθεί και επενδυθεί περιμετρικά με αλουμινοκατασκευή με υαλοπετάσματα που φέρει ξύλινη εξωτερική επένδυση. Ο χώρος των προκηπίων στην ανατολική όψη της οικοδομής (προς οδό Ορφανίδου), εμβαδού 80,00 τμ. έχει επίσης επιστρωθεί με κεραμικά πλακίδια και στεγάζεται με ξύλινη πέργολα με επικάλυψη από μουσαμά. Τμήμα του προκηπίου έχει περιφραχθεί με λαμαρίνες και λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος του καταστήματος.

   Φωτογραφίες Ακινήτου
     Διεύθυνση ακινήτου
     Google Maps
   Τίτλοι / Πιστοποιητικά
1.  Υπ’ αριθμόν 24.555/25.05.2003 Συμβόλαιο αγοραπωλησίας οριζόντιων ιδιοκτησιών (καταστημάτων) του Συμβολαιογράφου Ρόδου Δημήτρη Χρίστου Γιώρτσου.
2.  Υπ’ αριθμόν 40/2003 οικοδομική άδεια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου με αρχικές κατόψεις ισογείου και αναθεωρημένες.
3.  Διάγραμμα κάλυψης οικοδομικής άδειας.
4.  Έκθεση Τεχνικού Ελέγχου
5.  Ισχύον μισθωτήριο.
   Περισσότερες Πληροφορίες
Για πρόσβαση στα ανωτέρω αρχεία και για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλ. 2103327-463,-400 και 2108114355 και στα email:   
ms@epikef.gr και gr_info_reo@pwc.com.